Utställning 8 mars 2019

Den 8 – 23 mars 2019 ställer jag ut måleri på Galleri Bergman, Suregatan 32 i Stockholm.
Temat är Fragment under tiden.
En installation med rektangulära och figursågade målningar.

Fragment under tiden internet

Fragment under tiden.
Mina bilder är ofta uppbyggda utifrån enkla teckningar som ibland styr hela kompositionen och ibland bara utgör detaljer i målningarna. Sådana teckningar har jag gjort mängder av sedan 1960-talet. Till denna utställning har jag nu koncentrerat mig på att ge ett urval teckningar egna roller och låta dem spela fritt efter att jag figursågat och färglagt dem. Det blir en sorts återblick i förnyad tappning där dessa teckningar får ackompanjera några helt nya målningar. För mig står här tiden stilla och vår fragmentering av tiden i sekunder och timmar är en konstruktion för att vi ska kunna göra den gripbar. Egentligen vet vi inte vad tiden är.
Se utställningen under fliken evenemang.