Rummet 1965

0053 Rummet 1965
Var finns denna bild?

Rummet 1965 är en ganska representativ bild för mitt måleri på 1960-talet. I den komplicerade men ”platta” rumsgestaltningen skapas ändå ett visst djup genom att formerna och motiven går i och ur varandra.
De tio runda formerna, som är vertikalt placerade och är flyttbara, skildrar olika samtida skeenden. Den mänskliga anknytningen finns i de tio bilderna på en havande kvinna i det rosa partiet. Tanken bakom målningen var att gestalta människans komplicerade relation till en svåröverskådlig verklighet, ett motiv jag ofta återkom till vid denna tid.
Storlek: 122 x 183 cm. Olja, lackfärg, tusch mm. på pannå.
Fler 1960-tals bilder finner du under rubriken 1960-tal

Målningen ställdes ut på Galleri Hedenius 1966 och köptes av Christer Ohlin. Jag har sökt efter denna målning men inte hittat någon Christer Ohlin som äger den eller någon annan ägare. Jag önskar att ta ett nytt foto av den eftersom detta fotografi är scannat av en småbildsdia och har dålig detaljskärpa.
Hör av dig om du vet var den finns. Kontakt